تعداد کارخانه های تولید انواع و اقسام نوشابه های گاز دار در چند سال اخیر در ایران افزایش قابل ملاحظه ای داشته است |
به نظر می رسد اینکه 25 درصد کودکان ایرانی به نوعی به سوء تغذیه دچارند، با موضوع مصرف بیش از حد نوشابه و پفک و مصرف کم لبنیات و شیر بی ارتباط نباشد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، در بیست سال اخیر مصرف نوشابه های گازدار 20 درصد افزایش داشته در حالیکه در همین مدت میزان مصرف لبنیات تنها یک دهم درصد رشد داشته است.
بر اساس آمار رسمی وزارت بهداشت، 90 درصد کودکان 24 ماهه تا 12 ساله ایرانی روزانه دست کم یک بار پفک و نوشابه خورده اند .
تعداد کارخانه های تولید انواع و اقسام نوشابه های گاز دار و پفک در چند سال اخیر در ایران افزایش قابل ملاحظه ای داشته و تبلیغات تلویزیونی زیاد این محصولات، خود گواه این افزایش تولید است.
این در حالیست که متخصصان تغذیه و پزشکان همواره مردم به ویژه کودکان را از خوردن بیش از حد نوشابه و پفک منع می کنند.
طناز راعی کارشناس تغذیه در این باره می گوید ایرانی ها کودکان خود را به خوردن آنچه اصطلاحا به آن "هله هوله" گفته می شود عادت می دهند در حالی که می توانند به سادگی میوه، سبزی و حتی انواع و اقسام مغزها مانند گردو و بادام و فندق را جایگزین این عادت غذایی کنند.
خانم راعی می گوید پفک و نوشابه و شکلات و آب نبات ضررهای جبران ناپذیری به سلامت کودکان در حال رشد ما وارد می کند که اگر همه از این مضرات آگاهی داشتند محال بود چنین ظلمی را در حق عزیزانشان مرتکب شوند.
این کارشناس تغذیه آمار سوء تغذیه 25 درصد از کودکان ایرانی را نتیجه بی توجهی متولیان امور تولید، تبلیغ این کالاها و درنهایت والدین بچه ها می داند.
خانم راعی وسواس به خرج دادن در این مورد را نیز را رد می کند و می گوید: اگر اجازه ندهیم بچه ها به خوراکی هایی از این دست لب بزنند و با وسواس با آنها برخورد کنیم، میل به خوردن این مواد غذایی در آنها تقویت می شود پس اینکه فرهنگ استفاده زیاد و مداوم این محصولات را ایجاد نکنیم کافیست.
به گفته کارشناسان، مصرف یک نوشابه حدود 10 قاشق غذا خوری شکر به بدن وارد می کند علاوه بر اینکه قند و فشار خون را هم افزایش می دهد و در نتیجه موجب ترشح ناگهانی انسولین می شود.
Powered by ScribeFire.